HEMP ESSENTIAL - ОМОЛОДЖУЮЧА ТА СУПЕРЗВОЛОЖУЮЧА ЛІНІЯ ДЛЯ СУХОЇ ТА ЗНЕВОДНЕНОЇ ШКІРИ
Hemp Essential
Рішення для догляду за шкірою на основі олії з насіння конопель.
Олія конопель є рослинною олією, що отримується з насіння конопель. Воно використовувалося в їжу та медицині в Китаї принаймні 3000 років.
Олія, отримана шляхом холодного віджиму з насіння конопель, є цінним джерелом необхідних поліненасичених жирних кислот - ліноленової (омега-3) та лінолевої (омега-6).
Фактично, це єдина їстівна олія, що містить понад 80% поліненасичених жирних кислот. Лінолева кислота (LA) та ліноленова кислота (LNA) містяться у співвідношенні 3:1, яке широко вважається оптимальним для живлення.
Олія з насіння конопель також містить значну кількість антиоксидантів, особливо поліфенолів, таких як біологічно активні флавоноїди (флаванони, флаваноли та ізофлавони) та токофероли (вітамін E). Олія конопель містить більше фенольних сполук, ніж інші рослинні олії, і виявляє більш високу антиоксидантну активність. Ці сполуки допомагають запобігати окислювальним пошкодженням, викликаним вільними радикалами.
Олія конопель виходить з насіння рослини конопель. У насінні конопель міститься лише незначна кількість ТГК, КБД або інших каннабіноїдів.
Холодний пресовані рослинні олії мають більш високу харчову цінність, ніж рафіновані олії. Холоднопресовані олії можуть зберігати більш високий рівень природних антиоксидантів (які можуть бути видалені в процесі рафінування звичайної обробки олії) і мати прийнятну стабільність без додавання синтетичних антиоксидантів. Крім того, холодний пресований метод не використовує органічних розчинників, що дозволяє отримати продукт, вільний від хімічних забруднень. Холодне пресування є простим, екологічно чистим процесом, який не вимагає великої кількості енергії.
Жирні кислоти, необхідні організму підтримки здоров'я, але з синтезовані їм самостійно, називаються необхідними жирними кислотами (НЖК). Жирні кислоти, які вважаються необхідними для людини, включають альфа-ліноленову кислоту (омега-3 жирна кислота) та лінолеву кислоту (омега-6 жирна кислота). Омега-3 жирні кислоти є поліненасиченими жирними кислотами (що містять більше одного подвійного зв'язку в основному ланцюзі). Вони відіграють важливу роль у харчуванні людини та фізіології.
Три типи омега-3 жирних кислот, які впливають на фізіологію людини, включають альфа-ліноленову кислоту (ALA), яка міститься в рослинних оліях, ейкозапентаєнову кислоту (EPA) і докозагексаєнову кислоту (DHA), які зазвичай знаходяться в морських оліях.
Різні ферменти (дезатурази), які у різних шарах шкіри, беруть участь у обміні необхідними жирними кислотами в эпидермисе. Ці процеси є важливими для підтримки гомеостазу шкіри.
Лінолева кислота (омега-6) є основним будівельним блоком для церамідів в епідермісі. Цераміди – особливий тип ліпідів, які становлять 40-50% ліпідів у роговому шарі шкіри (СК). Наявність лінолевої кислоти в церамідах СК є необхідною для функції проникного бар'єру шкіри. Підтримуючи захисну функцію шкіри, необхідні жирні кислоти знижують втрату вологи крізь епідерміс (ТЕWL) та збільшують вміст вологи у шкірі.
Антивіковий ефект:
Омега-3 та омега-6 жирні кислоти підвищують пружність шкіри, інгібуючи активність ферментів MMP. Ферменти MMP руйнують колаген та інші компоненти дермальної матриці, що підтримують тривимірну структуру шкіри. Омега-3 жирні кислоти також знижують синтез різних сполук, пов'язаних із подразненням шкіри та процесом старіння. Таким чином, вони мають виражені антивікові властивості.